Categories: General
      Date: Nov  9, 2011
     Title: Geld verdienen met energietips

Woonstichting Etten-Leur (WEL) heeft een energieteam opgericht dat huurders gaat helpen om hun energierekening omlaag te krijgen.

 Geld verdienen met energietips

Woonstichting Etten-Leur (WEL) heeft een energieteam opgericht dat huurders gaat helpen om hun energierekening omlaag te krijgen. Het team gaat aan de slag in de wijken Grauwe Polder en Centrum-West.  "Met hun tips kunnen de mensen geld verdienen", zegt Jos Muijs, clustermanager en woonconsulent van WEL.

Het energieteam bestaat uit zo'n zes personen, merendeel huurders die door WEL zijn opgeleid. "Hiervoor hebben we subsidie gehad van de provincie en Europa", vertelt Muijs. "Huurders hoeven ook niet te betalen voor het advies."
Zij kunnen de woonstichting benaderen voor een advies aan huis. Het energieteam gaat zelf ook huurders bellen met de vraag of ze behoefte hebben aan tips om minder energie te verbruiken.
Volgens Muijs gaat het om eenvoudige tips. "Het team komt over de vloer en heeft een elektriciteitsmeter bij zich. Ze kunnen zien of bijvoorbeeld de tv op standby staat. Wie de knop uitzet, bespaart jaarlijks zoveel euro's. Ook zal het team adviseren folie achter de verwarming te doen." Wie het energieteam uitnodigt, krijgt een cadeaubon ter waarde van 15 euro.
Gisteravond is het energieteam gepresenteerd in De Gong voor bewoners van de wijk Grauwe Polder. Vanavond is er een presentatie in wijkgebouw Den Drempel voor bewoners van Centrum-West. Aanvang 19.00 uur.