Categories: General
      Date: Nov 14, 2011
     Title: Hulp voor ouderen bij klusjes

Oudere mensen uit de wijk Banakkers die kampen met een beperking en een kleine portemonnee kunnen hulp krijgen bij alledaagse klusjes in en rondom hun huis.

 Hulp voor ouderen bij klusjes

 

Het gaat om het project Buur voor Buur(T) van Surplus Welzijn en Woonstichting Etten-Leur. De werkgroep Ouderencontact van Banakkers doet nu ook met dit project mee.

Er zijn zeven vrijwilligers gevonden voor de klussendienst. Zij helpen ouderen bijvoorbeeld bij het uitlaten van de hond, een verhuizing, het onderhoud van de tuin, het installeren van elektrische apparatuur en boodschappen doen. Voor zo'n klusje wordt een kleine bijdrage gevraagd, ongeveer 5 euro voor een uur. Eén uur dienstverlening geldt ook meestal als de norm.

Ouderen kunnen vrijwilligers ook inschakelen als ze naar een arts moeten of naar een sociale activiteit willen gaan.

Om kennis te maken met Buur voor Buurt(T) geldt deze maand dat de eerste klus gratis is.

Via een cheque is de hulp aan te vragen. Cheques zijn verkrijgbaar bij de beheerder van wijkgebouw ut Praotuis tijdens openingstijden. Mensen kunnen ook contact opnemen met de werkgroep Ouderencontact. 

Contactpersoon van het project is Wilma Lugtenberg van Surplus Welzijn. Zij is te bereiken via tel. 076 5016450 of per e-mail: buurvoorbuurt@surpluswelzijn.nl.