Stichting Leergeld Noord West Brabant

Nov 9, 2011

Geld verdienen met energietips


Woonstichting Etten-Leur (WEL) heeft een energieteam opgericht dat huurders gaat helpen om hun energierekening omlaag te krijgen.

 

Category: General
Posted by: platformminim

Geld verdienen met energietips

Woonstichting Etten-Leur (WEL) heeft een energieteam opgericht dat huurders gaat helpen om hun energierekening omlaag te krijgen. Het team gaat aan de slag in de wijken Grauwe Polder en Centrum-West.  "Met hun tips kunnen de mensen geld verdienen", zegt Jos Muijs, clustermanager en woonconsulent van WEL.

Het energieteam bestaat uit zo'n zes personen, merendeel huurders die door WEL zijn opgeleid. "Hiervoor hebben we subsidie gehad van de provincie en Europa", vertelt Muijs. "Huurders hoeven ook niet te betalen voor het advies."
Zij kunnen de woonstichting benaderen voor een advies aan huis. Het energieteam gaat zelf ook huurders bellen met de vraag of ze behoefte hebben aan tips om minder energie te verbruiken.
Volgens Muijs gaat het om eenvoudige tips. "Het team komt over de vloer en heeft een elektriciteitsmeter bij zich. Ze kunnen zien of bijvoorbeeld de tv op standby staat. Wie de knop uitzet, bespaart jaarlijks zoveel euro's. Ook zal het team adviseren folie achter de verwarming te doen." Wie het energieteam uitnodigt, krijgt een cadeaubon ter waarde van 15 euro.
Gisteravond is het energieteam gepresenteerd in De Gong voor bewoners van de wijk Grauwe Polder. Vanavond is er een presentatie in wijkgebouw Den Drempel voor bewoners van Centrum-West. Aanvang 19.00 uur.


Jan 27, 2021


Om de paar jaar organiseren wij een Sociale Markt waarop alle instanties die zich bezig houden met de aanpak van armoede zich presenteren. Dit jaar hadden we  de markt willen houden tijdens de “lentemarkt aan de Beukenlaan in basisschool de  Hasselbraam op zaterdag 14 maart. Dat was echter ook in de eerste week dat het coronavirus echt toesloeg en allerlei maatregelen werden getroffen om besmettingen tegen te gaan.  Dus ging zowel het lentefeest als de sociale markt niet door. We hebben alles tot nader orde afgezegd.  Feb 24, 2017

Zaterdag 18 maart van 11.00 uur tot 15.00 uur In wijkgebouw de Linde, Lambertusstraat 7. is een sociale markt (gratis toegang en koffie). Je kunt hier terecht met al je vragen rond het leven met een minimuminkomen.

Oct 7, 2016

Drie korte films over schulden. werkloosheid en overbelaste mantelzorgers
Mensen met een hulpvraag krijgen concreet antwoord . Wijkgebouw De LInde, Lambertusstraat7. Voor meer informatie zie Vragen over armoede?

Jan 29, 2015

 

SOCIALE MARKT

Het Platform Minima en Maatschappelijk Welzijn organiseert in samenwerking met vertegenwoordigers van de Cliëntenraad Sociale Zaken en Seniorenraad een Sociale Markt
op zaterdag 7 maart 2015 van 11.00 uur tot 15.00 uur in d'n Overkant Stationsstraat 23, Etten-leur
meer informatie, hierover is te vinden op deze website


 

Mar 27, 2014
SAMEN EROP UIT!

Het Nationaal Ouderenfonds helpt oudere mensen om zelfstandigheid  te houden en gezond ouder te worden.Het fonds is initiatiefnemer van de BoodschappenPlusBus. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld het organiseren van allerlei uitstapjes.

Dec 2, 2012

Waarom de wegwijzer voor de Minima? Voor iedereen die niet of nauwelijks kan rondkomen? Allereerst is er de zee van regels. Oude worden afgeschaft, nieuwe ingevoerd. Allerlei instanties voeren ze uit, weten de antwoorden. Bij wie moet je zijn met je vraag? Wie weet hoe je aan nodige hulp komt. De wegwijzer stuurt je naar het juiste adres.

 

Nov 23, 2012

ETTEN-LEUR - Namens het Platform Minima en Maatschappelijk Welzijn in Etten-Leur heeft secretaris Henk Mulders bij het college van burgemeester en wethouders het verzoek gedaan om te onderzoeken of het mogelijk is een openbaar vervoer verbinding mogelijk te maken tussen Zundert-Rijsbergen-Etten-Leur vice versa.

 

Jan 8, 2012


Wat is een redelijke huur? Mogen deze stijgen en zo ja wanneer en hoeveel? Mensen die met dit soort vragen in de maag zitten.....

Nov 14, 2011

Oudere mensen uit de wijk Banakkers die kampen met een beperking en een kleine portemonnee kunnen hulp krijgen bij alledaagse klusjes in en rondom hun huis.

 

Nov 9, 2011

Woonstichting Etten-Leur (WEL) heeft een energieteam opgericht dat huurders gaat helpen om hun energierekening omlaag te krijgen.